Güveç Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveç Kebabı TarifiGüveç Kebabı Tarifi 1 diş sarmısak 1 kilo kuzu eti (kemiksiz hafif yağlı böbrek yatağı veya kol) 4 adet iri domates 2 adet halka gibi doğranmış sivribiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 24 adet arpacık soğan 2 çorba kaşığı tepeleme yağ 1) Etleri alabilecek büyüklükte bir güvecin içini, tamamen 1 diş sarmı-sakla ovunuz Kalan sarmısağı atınız 2) Güvecin içini az yağla tamamen yağlayınız 3) Yağ hariç bütün malzemeyi ilâve ediniz Yağı eritip üzerine dökünüz 4) Bir kere karıştırarak güvecin ağzını, güvecin üzerinden sarkan yuvarlak kesilmiş 3 adet yağlı kâğıtla kapayınîz Kapadıktan sonra bir sicimle sıkıca bağlayınız 5) Kâğıdın üstten yanmaması için yaldızlı kâğıt varsa yaldızlı kâğıt ile sarınız 6) Yoksa bir kapak kapatıp, 2,5 saat orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz Sonra servis yapınız Not: Soğan istemeyen, 3 baş kuru soğanı rendeleyip suyunu kullanabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|