Fırında Patlıcan Bayıldı Nasıl Yapılır Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patlıcan Bayıldı Nasıl Yapılır TarifiFırında Patlıcan Bayıldı Tarifi 6 Kişilik Hazırlama Süresi: 20 Dk Pişirme Süresi: 25 Dk Malzemesi: ? 4 adet patlıcan ? 4 adet kuru soğan ? 2 adet domates ? 1 yemek kaşığı tozşeker ? 10 diş sarmısak ? 1 kahve fincanı zeytinyağ ? 1 çay kaşığı karabiber ? 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Patlıcanları çizgili şekilde soyup uzunluğuna göre 2′ye veya 3′e bölün İçlerini oyup limonlu veya tuzlu suda 5 dakika haşlayın Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun Sarmısak, şeker, karabiber ve rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin Sıcak sosu patlıcanların içine eşit olarak paylaştırın Ağızları yukarı bakacak şekilde fırın kabına dizin 1 su bardağı sıcak su ilave edin 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|