![]() |
Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleri |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBir Damla Mutluluk Ecel baş ucumda sen yoksun yanımda Hani bizim aşkımız hani bizim sözümüz böylemi olacaktı Hani bizim aşkımız hani bizim sözümüz böylemi olacaktı Sevenin sevdiğini öldürürken gördün mü Seni sevipte ölmek sevgini bilmemek Benimi bulacak tı böyle mi olacaktı Bir damla mutluluk yaşatır dı beni Gönül pınarından verebilseydin eğer Yağabilseydin eğer Bir yudum mutluluk bir mucize idi Yaralı gönlüme tadabilseydim eğer İçebilseydim eğer Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böylemi olacak tı böylemi olacak tı Sen yıktın sevgilim sen virane ettin Gittin de ne oldu eyvah yazık ettin Sevdiğim ne ettin Ben bir tek ümidi aşkta kazanırken Sen bir sevgiliyi bir gönlü kaybettin Sevenini kaybettin Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böylemi olacak tı benimi bulacak tı Senden mi olacaktı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBir Görüşte Aşık Oldum Bir görüşte aşık oldum sana delice, Bekliyorum gelmiyorsun bana bir gece Istırabım diner benim geldiğin gece Ağlıyorum gülmüyorum inan her gece, Acı çektirmek mi bana maksadın zalim Senden başka yoktur benim tutacak dalım, Gel elinle öldür beni çektirme yeter Hergün zulümünden perişan olmadan halim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBir Teselli Ver Bir teselli ver bir teselli ver Yarattığın mecnuna bir teselli ver Sevenin halinden sevenler anlar Gel gör şu halimi bir teselli ver Aramızda başka biri var ise Tertemiz aşkımı bana geri ver Ben zaten her acının tiryakisi olmuşum Ömür boyu bitmeyen derdimle yorulmuşum Gülemem sevgilim ben sensiz ah ah ah Yaşayamam yaşayamam Bana ne gerek bana ne gerek Senin aşkından başka bana ne gerek Aşkın zehir olsa yine içerim Yolun ecel olsa korkmam geçerim Yeter ki sevdim de ben bu aşk ile Dünyanın kahrına gülüp geçerim Ben zaten her acının tiryakisi olmuşum Ömür boyu bitmeyen derdimle yorulmuşum Gülemem sevgilim ben sensiz ah ah ah Yaşayamam yaşayamam |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBozamazsın Beni Dünya Sen ne kadar bozulsanda bozmazsın Beni dünya çirkinlikler kitabına Yazamazsın beni dünya yazılmam Dünya söz vermişim allahıma Ortak olmam günahına bir vefasız Yâr uğruna ölemem dünya ne sevilmek Ne sevmek var ne insanlık adalet Var uyamam ben düzenine değişmem Dünya, sen değiş dünya yaratırken Tanrım seni yaratığı en güzelini Paylaşmanın kıymetini bilemedim Anlamadın bencilsin dünya şeytanda Sen melekte sen mahşerde ölsem Ahrette sen bu halinle en kötüden Çirkinsin dünya ne sevilmek Ne sevmek var ne insanlık adalet Var düzenine isyanım var değişmem Dünya, of of sen değiş dünya Bu şarkım aslında dünyaya değil Güzel dünyayı bozmak isteyenleredir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBilseydim Meydan mi verirdim bu ayrılığa Bilseydim bu kadar zor olduğunu Bilseydim dünyanın böyle karanlık Bilseydim bu kadar dar olduğunu Dilimden sıçrayan bir kıvılcımın Bilseydim biranda kor olduğunu Bilseydim su anki gönül acımın Senin yokluğunda var olduğunu Meydan mi verirdim Bilseydim yüzümün dört mevsimi güz İçimin ağlayan nar olduğunu Bilseydim odamın dört duvarı düz Sensiz yatağımın kar olduğunu buz olduğunu Fırsat mı tanırdım bu dargınlığa Bilseydim bu kadar zor olduğunu Bilseydim zindandan daha karanlık Bilseydim hücreden dar olduğunu Boyun mu bükmezdim sitem etmene Bilseydim sükutun kar olduğunu Sebep mi olurdum dargın gitmene Bilseydim küsünce sır olduğunu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBunca Yıl Habersiz Bunca yil habersiz, yaşadim seninle Bu günde dün gibi, dertlerimi dinle Yaşamak sen demek ölmek de seninle Bu günde dertlere ortak ol benimle Hepimiz Tanridan bir parça değilmiyiz Hepimiz o eşsiz duygunun esiriyiz İşte ben hep böyle geceleri beklerim Yillardir seninle askimda birlesirim (bu sessiz dünyamda, seninle birleşirim) Gayesiz yaşanmaz, ben ise yaşıyorum Ümitsiz olsada seni cok seviyorum Mutluluk sen demek, sevmektir biliyorum Ben böyle mutluyum sana da diliyorum Ölmek de seninle Kalmak da seninle Mutluluk seninle Hep seninle |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBen Topraktan Bir Canım Ben topragin sinesinde insan denilen bir canim Hem düsünür hem severim budur tastan farkli yanim Her maddenin zerresini bedenimde tasiyorsam Ben ne bir tas ne bir agaç, insanligimla insanim Ben topraktan bir canim senin gibi Çignesen ne fark eder yolun gibi Dil söylemis, kalp kirilmis ha bir eksik ha bir fazla Ne fark eder derdin gibi Ben seni her halin ile seviyorum toprak gibi Benim askta tek dilegim, benim cefada örnegim Aglatmayi hüner bilen benim vefasiz sevdigim Gel gel Affetme beni sensiz gülersem Affetme senden bir sey gizlersem Askin ecel olsa bile Affetme senden sonra can verirsem Istemem sensiz olan kaderi Ver bana sana gelen dertleri Olsa bundan daha beteri Affetme sana sikayet edersem Benim askta tek dilegim, benim cefada örnegim Aglatmayi hüner bilen benim vefasiz sevdigim Bahtimdaki yalnizlik seni bana getirdi Bahtimdaki acilar seni bana getirdi Askin ile bütün dertler anlamini yitirdi Raziyim senden gelen her seye Raziyim askin ile ölmeye Senle geçen bir günümü Degismem senden sonra can vermeye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriÇakmak Çakmak Gözler Çakmak çakmak gözler Bir can yıkmak ister Kaçan namert olsun olsun Bana bak beni yak ister Bana göre değil aşktan kaçmak Bana göre değil gönül kırmak Sende benim gözüm var Beni sev beni yak ister Yapma böyle yapma Dayanamam yapma Bir dokunsan belki öldüm Öldür naz yapma Ne istersen iste Bende her şey var Sevdanın en delisi Söyle ne kadar Ver seni bana Al beni sana Aşktan başka bir şeyi Takma kafana Sen kıvılcım ol Ben de bir ateş Yanalım dünyamızda Olalım güneş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriCana Doğru Dolu dizgin koşar yollar Sana doğru sana doğru Aramızda engeller var Bana doğru bana doğru Aramızda engeller var Bana doğru bana doğru Cana doğru vay Sevdim desem sevmek değil Seviyorum demek değil Sevdim desem sevmek değil Sevmiyorum demek değil Her bakışın bir bilmece Çözülmeyen zora doğru Her bakışın bir bilmece Çözülmeyen zora doğru Cana doğru bana doğru Cana doğru vay Çekip gitmekse maksadın Ne bu kararsız feryadın Anlaşılmaz oldu tadın Zehre doğru zehre doğru Anlaşılmaz oldu tadın Zehre doğru cana doğru Bana doğru vay Sevdim desem sevmek değil Sevmiyorum demek değil Her bakışın bir bilmece Çözülmeyen zora doğru Her bakışın bir bilmece Çözülmeyen zora doğru Cana doğru bana doğru Zora doğru vay |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriCanın Sağolsun Elimde değil, elimde değil Seni sevmemek benim elimde değil Sevmiyorsan geri ver şu çilekeş gönlümü Yaşamaya alıştım çilelerle her günü Sevmiyorsan geri ver şu çilekeş gönlümü Nasıl olsa dertlerle yaşıyorum her günü Aşkım ecelim olsun Ömrüm bedelin olsun Sevmesen de sevsen de Canın sağ olsun Aşkın kaderim olsun Yıllar şahidim olsun Sevmesen de sevsen de Canın sağ olsun Benimle değil, benimle değil Bu can seninle yaşar benimle değil Vazgeçilmez bir duygu sarmış dört bir yanımı Senden başka kim anlar benim şu feryadımı Vazgeçilmez bir tutku sarmış dört bir yanımı Senden başka kim duyar şu garip feryadımı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriCennet Gözlüm Cennet gözlüm sev beni Yavrum cennetine al Cennet gözlüm bul beni Yavrum cennetine al Bıktım vefasızlardan aman aman Vefalara sar beni Bıktım günah çekmekten aman aman Sevabına sar beni Ey seni yaratana kurban olayım Yar sana bakan gözler bir ben olayım Cennet cennet gözlüm Benim melek yüzlüm Canım kurban ölümsüzüm Cennet cennet gözlüm Benim doğru sözlüm Kurban olam melek yüzlüm Kimini dert söyletir Yavrum kimini aşk ağlatır Bırakma şu feleğe aman aman inim inim inletir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriCevap Ver Param olmasada beni sevebilirmisin Ben açken sen tok gezebilirmisin Benden daha güzel ve yakışıklı birisi Beni sana unutturabilirmi Paylaşmanın asaletini bencilliğin çirkinliğine Tercih edebilirmisin Cevap ver Ey gözümün nuru gönlümün varı Yaradan aşkı için cevap ver Gururunu kandırma cevap ver İnsanlık onurun ile cevap ver Cevap ver ki zaman kalsın Sanma sakın bir sen varsın Sen şifasız yaramısın Cevap ver Sence susmak çaremidir Dilinde iki engel nedir Herşey senin elindedir Cevap ver Çırpınırken sen sen diye Ah bir gelsen gülsen diye Umrundamı sevsem diye Cevap ver Sevsen de sevmesen de Dost desende demesende Sevmeyi hiç sevmesen de Bilmesende bana cevap ver Cevap ver Para belki çok şey ama Herşey para değildir ki Aşkın daha büyük Para nedir ki Diyorlar ki mutluluğun Sırrı yalnız paradadır Zengin olan daha Mutlumudur ki |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriÇilekeş Bırak dedim, bırak felek Sevenlerin yakasını Duymadın mı bunca yıldır Aşkımızın duasını Sen mi dedin sevgiliye Böyle zalim olmasını Nasıl taktın boynumuza Bu felaket halkasını Her gönlün bir köşesinde Yaralanmış bir yer vardır Benim gibi çilekeşin Yaşaması ızdıraptır Nice ümitlerle bakarken yarına Şimdi biz de düştük kader tuzağına Bize mutluluğu vadeden ümitler Şimdi terk ettiler bizi birer birer Ağla ömrüm, ağla gözüm Ne kadere ne sana geçmedi sözüm Ben çekemem bunca kahrı gönlüm Ben sabahsız gecelerin kucağında bir çilekeş Sen ümitler ülkesinin karanlığında bir güneş Artık güneş doğsa doğmasa ne olur Artık kader gülse gülmese ne olur Ben şimdi bir aşkın ümit kurbanıyım Gönül parça parça yaşamak zor olur Ağla ömrüm, ağla gözüm Ne kadere ne sana geçmedi sözüm Ben çekemem bunca kahrı gönlüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriÇoban Kızı Tayfuna tutuldum aşk deryasında Yönümü yitirdim yüzer dururum Sahilde vurduğum dert adasında Dolmayan çilemi yazar dururum Sezince huyundan büyük nazını Prenses sanmıştım çoban kızını Armağan ettiği çam sakızını Ya sabır taşında ezer dururum İltifat eylesem sus der istemez Şiirler söylesem kes der istemez İsyankar olurum ister istemez Canımdan usanır bezer dururum Aklında iki gün birini tutmaz Deli etmek için beni unutmaz Bugünkü adresi yarını tutmaz Mahalle mahalle gezer dururum Her gece teklifsiz rüyama girer Uykumu bölmenin zevkine erer Önüme bir yığın bilmece serer Ağlaya ağlaya çözer dururum Bir zaman baş tacı ettiği bendim Nereye layıktım nereye kondum Kapıya atılmış paspasa döndüm Çiğneyip geçtikçe tozar dururum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriDertler Benim Olsun Bir zamanlar benim sevgilimdin Yanımdayken bile hasretimdin Şimdi başka bir aşk buldun Mutluluk senin olsun Dertler benim, hasret benim Ömrüm senin, senin olsun Ben daha ne çile, dertlere yolcuyum Ben alnına dert yazılan kader mahkumuyum Farketmez yaşamam, sen mesut ol yeter Dertler bana gönül vermiş Ben aşk sarhoşuyum Dilerim her arzun gercek olsun Hayat bu, şansın hep açık olsun Hatıralar, hasret benim Ömrüm senin senin olsun Dertler benim, çile benim Hayat senin senin olsun Bir gün daha geçti yine sensiz Aşkım ağlıyor bak, sessiz sessiz Çare bensiz, ben çaresiz Ümidim senin olsun Sana gelen dertler benim Mutluluk senin olsun |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|