![]() |
Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleri |
![]() |
![]() |
#166 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBen Kendim Ben kendim bir alemim Şu alemin içinde Ben kendime belayım En şahane biçimde Ne bülbüle hacet var Ne de gonca güllere Ben sevmeye aşığım İstediğin biçimde Hercai bir duygunun Meftunuyum ben yine Kıyma bana güzelim Düşmüşüm ellerine Ne bülbüle hacet var Ne de gonca güllere Ben sevmeye aşığım İstediğin biçimde Bir Alemim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBugün Senin D BUGÜN SENİN DOĞUM GÜNÜN SANA DARGIN OLAMAM Kİ ŞU GÖNLÜMÜ KIRSAN BİLE KIRAN SENSİN DİYEMEM Kİ BUGÜN SENİN DOĞUM GÜNÜN SENDEN ÖZÜR BEKLEMEM Kİ EN KÜÇÜK BİR İMA İLE MORALİNİ BOZAMAM Kİ BUGÜN SENİN DOĞUM GÜNÜN BEN SENİ HİÇ ÜZEMEM Kİ MUTLU MUTSUZ BİR GÜN SENSİZ YAŞIYORUM DİYEMEM Kİ MUTLULUĞUN SIRRI SENDE BAŞKA YERDE ARAMAM Kİ GÖNLÜM SANA KİLİTLENMİŞ SENİN GİBİ BULAMAM Kİ BUGÜN YİNE HER GÜN GİBİ HERŞEYİNLE ÇOK GÜZELSİN SEN DOĞDUĞUN GÜNDEN BERİ BENİM İÇİN HEP ÖZELSİN KAÇ YIL KALDI YAŞANACAK DOĞUM GÜNÜN KUTLANACAK DEĞER Mİ KALP KIRILACAK BEN SEN HİÇ KIRAMAM Kİ BU GÜN SENNİ DOĞUM GÜNÜN |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBULUNUR Çeker gibi bakma hançeri kından Senin de canını yakan bulunur Senin de bir zalim gelir hakkından Sana da bir kurşun sıkan bulunur Aşkımın ahiyle tutulur yakan Alıcı kuş kadar sürmez fiyakan Senin de gözünü yaşlı bırakan Senin de boynunu büken bulunur Merhamet olmazsa kalp kiracında Tahtında kurtaramaz seni tacında Bir kara sevdanın darağacında Senin de ipini çeken bulunur |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBİR ÖZÜRLE DİL Bir özürle dil aşınmaz Seven kalp ile oynanmaz İnsanım ben taş değilim Can çıkmasa huy da çıkmaz Her yerde bir mucize var Bakıp bakıp görmedin mi Sevgi dolu her tarafta Sen ömrünce sevmedin mi Girmedin mi girmedin mi Sen bir gönle girmedin mi Her sevenden aşık olmaz Gönül var ki aşka doymaz Kimi sever anlaşılmaz Sen birini seçmedin mi Herkes olmuş kalp hırsızı Gönüllerde ince sizi Hayırlısı hayırsızı Hiç kimseyi sevmedin mi Girmedin mi girmedin mi Sen bir gönle girmedin mi AŞINMAZ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBİR İÇİM SU Bir ışık var gözlerinde Bir davet var sözlerinde Bir ümit var gözlerinde Bir davet var sözlerinde Beni deli ediyor Bir içim su gibisin Biricik sevdiğimsin İçmek istiyorum kana kana sevgini Paylaşmak istiyorum derdini kederini Seni, seni, seni Bir içim su gibisin Ölürsem sebebimsin Bırak kalsın elin elimde Bırak kalsın gözün gözümde Seyredişte mutlu olayım Güzel yüzünde, senin yüzünde Tanrım korusun beni Bir içim su gibisin Ölürsem sebebimsin Hasretleri yasayalım Avuç avuç toplayalım İçimden geliyor Gönülden geliyor Bir içim su gibisin Ömrümün neşesisin Bilmek istiyorum; söylemediklerini Yaşamak istiyorum; sevda dediklerini Seni, seni, seni GİBİSİN |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBENİM DEĞİL Benim değil senin değil Bu doğanın bir kanunu Böyle gelmiş böyle gider Budur aşkın oyunu Kimi ağlar kimi güler kimi doğuştan derbeder Böyle gelmiş böyle gider Böyledir aşk kanunu Bence aşkın kendisi sensin Ömrüm senle senle tükensin Sen hem bensin hem de sensin Her duyguma kadersin Gülme sakin seni kıskanırsam Affet beni seni aldatırsam Anla beni yaşayamam Sensiz kalırsam Bazen acı bazen tatlı Bazen haksız bazen haklı Böyle gelmiş böyle gider Bugün yarından farklı Senden uzak gecen bir gün Belki sığmaz bir ömür'e Anlatılmaz bir duygu bu Gel de anlat gönlüme |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBULAMADIK Kİ Hangi dala el attık da kurumadı ki Hangi yare sevsin diye kul olmadık ki Aylar yıllar geldi geçti fark edemedik Gönlümüzce bir sevgili bulamadık ki Aylar yıllar geldi geçti fark edemedik Gönlümüzce bir sevgili saramadık ki Felek bizde biz felekte kusur ararken Talihe bak sırt çevirdi durup dururken Bizde bu aşk, böyle talih, şu felek varken Yediğimiz silleleri sayamadık ki Bizde bu aşk, böyle talih, şu felek varken Gönlümüzce bir sevgili, saramadık ki Her silleden bir tecrübe bir fikir aldık Bazen öyle gün gördük ki şaşırdık kaldık Hakikatler yordu bizi hayale daldık Hayalde de mutluluğu saramadık ki Gerçeklerden biraz kaçıp rüyaya daldık Rüyada da bir sevgili saramadık ki Gönlümüzce bu aleme, doyamadık ki Bulamadık ki AYRICA BU ŞARKIYADA BAYILIYORUM GERÇİ HEPSİNEDE |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriDÜNYA DÜNYA Sevda bu kara sevda çok seviyorum Yanımda olsa bile hep özlüyorum Derdiyle, neşesiyle, gam kederiyle Dünya'yı aşkımıza benzetiyorum Dünya Dünya koca Dünya sen ne güzelsin Hem bugünsün hem yarın durmaz dönersin Kimler geldi kimler geçti sen yine varsın Senin de sevdiğin mi var kimi beklersin Geçtiğin bu yollardan hep geçeceksin Ektiğin sevgiyse aşk biçeceksin Zannetme Dünya'nın hali başkadır Ne verdiysen onla yetineceksin Dünya Dünya koca Dünya sen ne güzelsin Hem bugünsün hem de yarın durmaz dönersin Kimler geldi kimler geçti sen yine varsın Senin de sevdiğin mi var kimi beklersin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriDÜNYA DÖN Sevda bu kara sevda çok seviyorum Yanımda olsa bile hep özlüyorum Derdiyle, neşesiyle, gam kederiyle Dünya'yı aşkımıza benzetiyorum Dünya Dünya koca Dünya sen ne güzelsin Hem bugünsün hem yarın durmaz dönersin Kimler geldi kimler geçti sen yine varsın Senin de sevdiğin mi var kimi beklersin Geçtiğin bu yollardan hep geçeceksin Ektiğin sevgiyse aşk biçeceksin Zannetme Dünya'nın hali başkadır Ne verdiysen onla yetineceksin Dünya Dünya koca Dünya sen ne güzelsin Hem bugünsün hem de yarın durmaz dönersin Kimler geldi kimler geçti sen yine varsın Senin de sevdiğin mi var kimi beklersin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriDOĞAN BİR PİŞMAN Doğan bir pişman doğmayan iki Doğuştan felekle düşman olmuşum sanki Herkeste bir kalp aşka susamış Sevenlerin bir pişman ise sevmeyen iki Bu ne aşktır yarabbim öldürdü beni Ne kendisi güldü ne de güldürdü beni Dertlerim dermansızdır yaram çok derin Ermişim zirvesine bitmez kederim Çaresizim, cilvesi bu bana kaderin İçen bir pişman içmeyen iki Hepimiz doğuştan dertle sarhoşuz sanki Sarhoştan beter sevenin hali Her kadeh de bir Mecnunum Keremim sank |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriSevmek çok zormuş Sevmemek çok zor Sevilmemek çok zor Sevdim ama sevildimmi Bilemiyorum Ağlamak çok zor Ağlamamak çok zor Ağlayamamak çok zor Hergün seni kaderimden dilenıyorumm en sevdiğim parçalardan biri dahaa |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriÜmitsiz Aşk Aşkımız başlamadan Bitiverdi sevgilim Bir kasırga misali Geçiverdi sevgilim Selamını kestin benden Çok günaha giriyorsun Aşkımızı mahşere Bırakalım diyorsun Aşkından sevginde kalbine taştan Çok hata etmiştik biz zaten baştan Silinsin bu aşkın hatıraları Günah yazık bize hayır yok bu aşktan Yıllardır bekliyordum Bir sevgini hasretini Bilseydim ayrılık var Verir miydim kalbimi Başka birini bulmuşun Hayırlı olsun sevgilim En güzel mutlu günler Senin olsun sevgilim |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|