Havuç Marmelatı Nasıl Yapılır |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Marmelatı Nasıl YapılırHavuç Marmelatı Malzemeler:
Havuçları yıkayıp kabuklarını kazıyalım iri iri doğrayıp, 1 su bardağı su ile ezilinceye kadar haşlayalım Blenderle ezip, şekerini katarak hafif hararetli ateşte ara sıra karıştırarak kıvamı gelinceye kadar kaynatalım Kıvamının olmasına yakın limon suyunu ilave edip, 2-3 dk daha kaynatalım Ateşten alıp 5-10 dk tencerenin içinde bekletelim Sonra kavanozlara boşaltıp, kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edelim Not: Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez Afiyet Olsun… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|