![]() |
Havuç Marmelatı Nasıl Yapılır
Havuç Marmelatı Malzemeler:
Havuçları yıkayıp kabuklarını kazıyalım. iri iri doğrayıp, 1 su bardağı su ile ezilinceye kadar haşlayalım. Blenderle ezip, şekerini katarak hafif hararetli ateşte ara sıra karıştırarak kıvamı gelinceye kadar kaynatalım. Kıvamının olmasına yakın limon suyunu ilave edip, 2-3 dk. daha kaynatalım. Ateşten alıp 5-10 dk. tencerenin içinde bekletelim. Sonra kavanozlara boşaltıp, kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edelim. Not: Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır. Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez. Afiyet Olsun… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.