Dana Bonfile Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Bonfile TarifleriDana Bonfile Aslında bu tarif sadece aşina olduğunuz bir et yemeği Ama onu özel kılan, özel yapım soğan sosu Malzemeler:
1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Soğanları soyun 1 soğanı küp küp doğrayın Kalanları ise jülyen doğrayın 2) Pudraşekeri bir tavada kavurun Jülyen soğanı ve bir çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin Orta ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin Soğanı bir kağıt mutfak havlusunun üzerine alın 3) Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın Margarini bir tavada eritin Eti önce harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin Ardından fırına dayanıklı bir kaba alıp fırına verin 10 dakika kadar pişirin 4) Kalan sıvıyağı eti pişirdiğiniz tavaya alın Küp doğranmış soğanın üzerine un serpip tavada kavurun Et suyu ve dilerseniz birayı ekleyip sıvı yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin Jülyen soğanı ekleyin Eti soğan sosu eşliğinde servis yapın Karamelize soğan hazırlarken 1) Bu soğanlar sosunuza ayrı bir tat katacak İşte yapımı: Karameli oluşturmak için pudraşekerini sıcak tavaya süzgeçle serpin Bu şekilde daha çabuk renk değiştirir ve topaklanmaz 2) Ardından tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip soğanları ilave edin Karıştırarak orta ateşte kahverengileşinceye kadar kavurun Kağıt bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin |
Dana Bonfile Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Bonfile TarifleriKarabiberli Bonfile Sosa katılan karabiber yemeğe enfes bir tat veriyor Malzemeler:
1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın Fırına dayanıklı bir kapta margarini eritin Eti kapta harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin Ardından kabı fırına verip 10 dakika daha pişirin 2) Bu arada karabiber tanelerini kabaca ezin Et suyunu kaynatıp yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin 3) Eti kaptan alın Alüminyum bir folyoya sarıp 2 - 3 dakika daha kapattığınız fırında bekletin 4) Et suyunu eti pişirdiğiniz kaba alın Karabiber taneleri ve süt kremasını ekleyin 3 - 4 dakika kadar pişirin Eti sos eşliğinde servis yapın Etlerin yumuşak kalması için Dana eti genelde yağsızdır Bundan dolayı pişirme işlemi esnasında da kurur Bunu engelleyebilmek için harlı ateşte kısa bir süre piştikten sonra fırında pişirmeye bırakılır Sosunuza nefis bir aroma katın Sosunuzun daha kıvamlı ve lezzetli olması için suyunu hafifçe çekmesi gerekir Karabiberi ancak bu işlem gerçekleştikten sonra eklemekte yarar var Böylece aromasını korur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|