ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dana Bonfile Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720933)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:55 AM

Dana Bonfile Tarifleri
 




Dana Bonfile
Aslında bu tarif sadece aşina olduğunuz bir et yemeği. Ama onu özel kılan, özel yapım soğan sosu.
Malzemeler:
  • 4 soğan
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 dana bonfile
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 200 ml et suyu
  • İsteğe bağlı olarak 50 ml bira
Nasıl Hazırlanır:
1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanları soyun. 1 soğanı küp küp doğrayın. Kalanları ise jülyen doğrayın.

2) Pudraşekeri bir tavada kavurun. Jülyen soğanı ve bir çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin. Orta ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin. Soğanı bir kağıt mutfak havlusunun üzerine alın.

3) Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Margarini bir tavada eritin. Eti önce harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin. Ardından fırına dayanıklı bir kaba alıp fırına verin. 10 dakika kadar pişirin.

4) Kalan sıvıyağı eti pişirdiğiniz tavaya alın. Küp doğranmış soğanın üzerine un serpip tavada kavurun. Et suyu ve dilerseniz birayı ekleyip sıvı yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin. Jülyen soğanı ekleyin. Eti soğan sosu eşliğinde servis yapın.
Karamelize soğan hazırlarken

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1) Bu soğanlar sosunuza ayrı bir tat katacak. İşte yapımı: Karameli oluşturmak için pudraşekerini sıcak tavaya süzgeçle serpin. Bu şekilde daha çabuk renk değiştirir ve topaklanmaz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2) Ardından tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip soğanları ilave edin. Karıştırarak orta ateşte kahverengileşinceye kadar kavurun. Kağıt bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:56 AM

Dana Bonfile Tarifleri
 
Karabiberli Bonfile
Sosa katılan karabiber yemeğe enfes bir tat veriyor.
Malzemeler:
  • 4 dana bonfile
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 200 ml et suyu
  • 100 gr süt kreması
Nasıl Hazırlanır:
1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırına dayanıklı bir kapta margarini eritin. Eti kapta harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin. Ardından kabı fırına verip 10 dakika daha pişirin.

2) Bu arada karabiber tanelerini kabaca ezin. Et suyunu kaynatıp yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin.

3) Eti kaptan alın. Alüminyum bir folyoya sarıp 2 - 3 dakika daha kapattığınız fırında bekletin.

4) Et suyunu eti pişirdiğiniz kaba alın. Karabiber taneleri ve süt kremasını ekleyin. 3 - 4 dakika kadar pişirin. Eti sos eşliğinde servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Etlerin yumuşak kalması için
Dana eti genelde yağsızdır. Bundan dolayı pişirme işlemi esnasında da kurur. Bunu engelleyebilmek için harlı ateşte kısa bir süre piştikten sonra fırında
pişirmeye bırakılır.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Sosunuza nefis bir aroma katın
Sosunuzun daha kıvamlı ve lezzetli olması için suyunu hafifçe çekmesi gerekir. Karabiberi ancak bu işlem gerçekleştikten sonra eklemekte yarar var. Böylece aromasını korur.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.