![]() |
Siirt Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siirt PilavıMalzemeler - 2 su bardağı pirinç - 1 haşlanmış piliç - 3 çorba kaşığı tereyağ - 1 çorba kaşığı şamfıstık - 2 çorba kaşığı üzüm, 100 gr ![]() - 4 su bardağı et suyu, tuz ve karabiber Hamur için: - 100 gr ![]() Hazırlanışı: 1- Pirinçi temizleyip yıkayın, ılık tuzlu suda 30 dk ![]() ![]() 2- Badem ve fıstığı yağda pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 3- Aynı yağda süzülmüş pirinçi birkaç kere çevrin ![]() ![]() 4- 25 dakika dinlendirin ![]() ![]() 5- Küçük parçalara ayırdığınız piliç eti ile Kavrulmuş fıstık, badem, kuş üzümü, karabiber ve tuzu pilava ilave edin ![]() 6- hamuru karışımlardan yaparak bir tepsinin içine yayın üzerinede pilavı boşaltın ve yayın, hamurların sarkan bölümlerinide pilavın üstünü biraz kapatarak yavaş ateşli fırında pişirin |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|