Siirt Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Siirt PilavıMalzemeler - 2 su bardağı pirinç - 1 haşlanmış piliç - 3 çorba kaşığı tereyağ - 1 çorba kaşığı şamfıstık - 2 çorba kaşığı üzüm, 100 gr soyulmuş badem- 4 su bardağı et suyu, tuz ve karabiber Hamur için: - 100 gr margarin, 1 yumurta - 1 çay kaşığı tuz - 2 su bardağı unHazırlanışı: 1- Pirinçi temizleyip yıkayın, ılık tuzlu suda 30 dk bekletin![]() 2- Badem ve fıstığı yağda pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 3- Aynı yağda süzülmüş pirinçi birkaç kere çevrin Sıcak et suyunu koyup pişirin![]() 4- 25 dakika dinlendirin Sonra pirinçleri ezmeden karıştırınr![]() 5- Küçük parçalara ayırdığınız piliç eti ile Kavrulmuş fıstık, badem, kuş üzümü, karabiber ve tuzu pilava ilave edin ![]() 6- hamuru karışımlardan yaparak bir tepsinin içine yayın üzerinede pilavı boşaltın ve yayın, hamurların sarkan bölümlerinide pilavın üstünü biraz kapatarak yavaş ateşli fırında pişirin |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|