![]() |
Siirt Pilavı
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç - 1 haşlanmış piliç - 3 çorba kaşığı tereyağ - 1 çorba kaşığı şamfıstık - 2 çorba kaşığı üzüm, 100 gr. soyulmuş badem - 4 su bardağı et suyu, tuz ve karabiber Hamur için: - 100 gr. margarin, 1 yumurta - 1 çay kaşığı tuz - 2 su bardağı un Hazırlanışı: 1- Pirinçi temizleyip yıkayın, ılık tuzlu suda 30 dk. bekletin. 2- Badem ve fıstığı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. 3- Aynı yağda süzülmüş pirinçi birkaç kere çevrin. Sıcak et suyunu koyup pişirin. 4- 25 dakika dinlendirin. Sonra pirinçleri ezmeden karıştırınr. 5- Küçük parçalara ayırdığınız piliç eti ile Kavrulmuş fıstık, badem, kuş üzümü, karabiber ve tuzu pilava ilave edin. 6- hamuru karışımlardan yaparak bir tepsinin içine yayın üzerinede pilavı boşaltın ve yayın, hamurların sarkan bölümlerinide pilavın üstünü biraz kapatarak yavaş ateşli fırında pişirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.