ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Siirt Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711302)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:47 AM

Siirt Pilavı
 
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç - 1 haşlanmış piliç
- 3 çorba kaşığı tereyağ - 1 çorba kaşığı şamfıstık
- 2 çorba kaşığı üzüm, 100 gr. soyulmuş badem
- 4 su bardağı et suyu, tuz ve karabiber
Hamur için: - 100 gr. margarin, 1 yumurta - 1 çay kaşığı tuz - 2 su bardağı un
Hazırlanışı:
1- Pirinçi temizleyip yıkayın, ılık tuzlu suda 30 dk. bekletin.
2- Badem ve fıstığı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
3- Aynı yağda süzülmüş pirinçi birkaç kere çevrin. Sıcak et suyunu koyup pişirin.
4- 25 dakika dinlendirin. Sonra pirinçleri ezmeden karıştırınr.
5- Küçük parçalara ayırdığınız piliç eti ile Kavrulmuş fıstık, badem, kuş üzümü, karabiber ve tuzu pilava ilave edin.
6- hamuru karışımlardan yaparak bir tepsinin içine yayın üzerinede pilavı boşaltın ve yayın, hamurların sarkan bölümlerinide pilavın üstünü biraz kapatarak yavaş ateşli fırında pişirin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.