![]() |
Resimli Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Yemek Tarifleri1- Tavuklu Bamya Çorbası ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 1 tavuk butu 100 gr bamya kurusu 1 ![]() 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber tuz 2 litre soğuk su yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için) Yapılışı: Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin ![]() ![]() Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın ![]() ![]() Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun ![]() Bu sosu tavuk suyuna ilave edin ![]() ![]() *Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() 2- Fırında Omletli Ekmek ![]() ![]() ![]() Çok basit ![]() ![]() Bu pratik tarifi inşallah sizlerde beğenirsiniz ![]() Malzemeler: 1 adet bayat ekmek 250 gr peynir 3 adet yumurta 4-5 adet yeşil sivri biber kırmızı pulbiber(isteğe bağlı) tuz (peynir tuzsuz ise ) Ekmekleri yağlamak için rama Yapılışı: Ekmekleri dilimleyin ![]() Üzerlerine yağ sürün ![]() Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin ![]() Peyniri bir kabın içinde ezin ![]() Yumurtaları çırpıp içine ilave edin ![]() Biberleri yemeklik doğrayın ![]() ![]() Karışıma tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün ![]() İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber serpin ![]() Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın ![]() Sıcak olarak servis yapın, afiyet olsun ![]() Malzemeler: 6 kişilik Hamuru için: 3 su bardağı un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı su İçine: 200 gr kıyma 1 adet kuru soğan tuz, karabiber Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı salça kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik) 8 su bardağı su (haşlamak için) 5 diş sarımsak yarım kilo yoğurt Yapılışı: Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım ![]() ![]() ![]() ![]() soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım ![]() Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim ![]() daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1 ![]() ![]() ![]() katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyu tencereye alıp kaynatın ![]() Kaynayan suyun içine mantıları salın ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın ![]() ![]() ![]() Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() 4- Zeytinli Ekmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: ( 4 kişilik ) 25gr yaş maya 1 çay kaşığı şeker 1 su bardağı sıcak su (kaynar değil) 1 ![]() 1 ![]() 3 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 1/2 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin Üzerine; Susam (çörek otu, ayçiçek çekirdeği içi) Yapılışı: Mayayı şekerli sıcak suda eritin ![]() Diğer tarafta beyaz unu, kepek ununu ve tuzu bir kaba aktarın ![]() Tereyağını ekleyin ![]() ![]() Şekerli suda erittiğiniz mayayı, unlu karışıma ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru ılık bir ortamda iki katı kabarana kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() 180°C derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() Tum annelerinin yemeklerini ozlemis olanlarin aaa zamanda annelerinin yemeklerine kavusmasi dilegi ile ![]() ![]() ![]() MALZEME: 6 adet tavuk incik 2 su bardağı pirinç 6 su bardağı soğuk su 1 çorba kaşığı margarin tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() 6- Güveç'te Kuru Fasulye ![]() ![]() ![]() Sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum ![]() Malzemeler; Yarım kilo kuru fasulye 250 gr kemikli et 1,5 yemek kaşığı salça 4-5 adet kuru biber 1 büyük baş soğan 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber 2 litre sıcak su 4 kaşık sıyı yağ Yapılışı; 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() 7- Sütlü Çorba ![]() ![]() ![]() Özellikle oruç açarken mideyi acaip rahatlatıyor, hafif ve lezzetli bir çorba ![]() ![]() ![]() İsteyen üzerine nane de ekleyebilir, güzel oluyor ![]() ![]() MALZEME: (6-8 kişilik) 1 litre süt 1 su bardağı şehriye 2 bardak soğuk su 2 çorba kaşığı tereyağı( margarin yada 3 çorba kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber tuz YAPILIŞI: 1 ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() 8- Köy Çorbası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEME: yarım su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı erişte 1 orta boy sogan 2 bardak soğuk su 7 su bardağı sıcak su 4 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber tuz YAPILIŞI: Önce mercimekleri yıkayalım ![]() Soğuk suyu tencereye boşaltın ve mercimekleride içine koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() Soğanları küçük küçük doğrayın ![]() Tencereye sıcak suyu koyun ![]() Kaynamaktayken mercimekleri ve erişteyi içine salın ![]() Yanda bir tavada soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun ![]() ![]() Tavadaki harcı tencereye aktrın ![]() kısık ateşte mümkünse kapağı kapalı yada çok az aralık 15 dakika kadar kaynatın ![]() 10 dakika kadar dinlendikten sonra çorbamız servise hazır ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|