Soğan Yahnisi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Yahnisi



Soğan Yahnisi

MALZEMELER
750 gr kıska (küçük kuru ),
600 gr kuşbaşılık et,
200 gr ,
1 adet ,
2 adet yeşil,
2 yemek kaşığı sade yağ, Tuz, kara, suyu,
1 yemek kaşığı salça,
3 bardak su

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede yağ ve kuşbaşı etler kavrulur ve salçası konulur İki dakika karıştırılır suyu ilave edilir Et pişmeye yakın soyulmuş lar bütün olarak atılır Yeşil halka şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir
Soğanlar piştikten sonra haşlanmış atılır Domatesin kabuğu soyulur, şeklinde doğranır ve pişmekte olan yemeğin üzerine ilave edilir Tuz, kara, az miktarda nar pekmezi, suyu da konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır (Suyu azalmış ise üzerine sıcak su ilave edilir) Yemek servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.