![]() |
Soğan Yahnisi
Soğan Yahnisi
MALZEMELER 750 gr. kıska (küçük kuru ), 600 gr. kuşbaşılık et, 200 gr. , 1 adet , 2 adet yeşil, 2 yemek kaşığı sade yağ, Tuz, kara, suyu, 1 yemek kaşığı salça, 3 bardak su YAPILIŞ TARİFİ Bir tencerede yağ ve kuşbaşı etler kavrulur ve salçası konulur. İki dakika karıştırılır suyu ilave edilir. Et pişmeye yakın soyulmuş lar bütün olarak atılır. Yeşil halka şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir. Soğanlar piştikten sonra haşlanmış atılır. Domatesin kabuğu soyulur, şeklinde doğranır ve pişmekte olan yemeğin üzerine ilave edilir. Tuz, kara, az miktarda nar pekmezi, suyu da konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır. (Suyu azalmış ise üzerine sıcak su ilave edilir.) Yemek servise hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.