Kahırtlaklı Çorba |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahırtlaklı ÇorbaKAHIRTLAKLI ÇORBA 1 beze çorık hamur (un ,su, tuz, 1 ile yoğrulmuş ) 6 bardak et suyu 1 bardak haşlanmış 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek 1 bardak lı 1 kase kahırtlak 1 yemek kaşığı tereyağ kuru nane, kırmızı , salça yapılışı: hamuruu 1/2 cm kalınlıkta açıp erişte gibi kesiyoruz sonrada minik minik mercimek gibi tekrar kesiyoruz kesilen hamuruun birazını sıvıyağda kızartıyoruz bir kenarda bırakıyoruz( kahırtlak ) bir tencerede tereyağımızı eritip salçamızı ekliyoruzkırmızı ide ekleyip etsuyuu ilave ediyoruz kaynayınca hamurları ,u,mercimeğide ilave edip pişiriyoruz piştikten sonra üzerine kuru nanemizi serpiyoruz çorbayı kaselere koyup üzerine 1-2 kaşık lı ve 1 kaşıkta kahırtlak serpip sıcak servis yapıyoruz Afiyet Bal Şeker Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|