Fransız Usulü Tavuk Dolma |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Tavuk Dolmaiçindekiler 750 gr patates Tuz 3 taze soğan Birkaç dal dereotu Maydanoz ve roka 150 gr labne peyniri Karabiber 4 tavuk göğsü 4 dilim dana jambonu 1 çorba kaşığı un 1 yumurta 6-8 çorba kaşığı galeta unu 1 paket dondurulmuş garnitür (marketlerde bulunuyor) 2 çorba kaşığı margarin Bir miktar tereyağı hazırlanışı Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın Ardından peynirle karıştırın Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın Kürdanla tutturun Yumurtayı çırpın Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|