Adana Usulü Etli Kabak Dolması |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Usulü Etli Kabak Dolmasıaçıklama & notlar Temsili fotoğraf kullanılmıştır Kabak dolmasından artan içleri mücver yaparak değerlendirebilirsiniz içindekiler 5 orta boy kabak 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr orta yağlı kıyma 1/2 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı pirinç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 8-10 dal maydanoz 1/2 limon hazırlanışı Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyun Dolma içini hazırlayın Kabakları doldurup tencereye dizin Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpin 2 su bardağı kaynar su dökün Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın İçinin Hazırlanması : Kıymayı derin bir kaba koyun İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın (Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|