Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açıcılar, böbrek, hastaları, için, iştah, karnıbahar, turşusu, yemek, önerileri

Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Turşusu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Turşusu



Karnıbahar Turşusu
Malzemeler
3 bardak taze karnıbahar
1/2 küçük pancar, haşlanmış ve soyulmuş, renk vermesi için
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Salamura için:
2 1/2 bardak su
1 1/4 bardak beyaz sirke
1 yemek kaşığı tuz
Kapaklı kavanoz 1 lt
Yapılışı
Kavanozu ve kapağını yıkayın büyük bir tencerede kavanozu tamamen kaplayacak kadar suyla 10 dakika kaynatın Suyunu boşaltıp, kenara kaldırın Başka bir kapta su,sirke ve tuzu karıştırın
Karnıbaharları yıkayın ve 3 bardaklık küçük parçalara ayarın Her bardağı 10 parça Karnıbaharları süzgece yerleştirip, büyük bir tencerede kaynattığınız suya daldırıp, 3 dakika tutarak beyazlatın Çıkarın ve çabucak soğuması için buzlu suda bekletin Birkaç dakika sonra süzdürün ve kavanoza yerleştirin
Pancarı ikiye kesin Sarımsağı soyun Pancarı ve sarımsağı kavanoza ekleyin Kavanozu ağzına kadar salamurayla doldurun Artan salamurayı atın Kavanozun kapağını sıkıca kapatın Normal konserve yapar gibi kavanozu suya batırmanıza gerek yoktur
Kavanozu serin bir yere kaldırın (buzdolabına değil) ve 3 gün boyunca karnıbaharın salamurayı çekmesini bekleyin Tuz ve pancar renginin kavanozun her yanına eşit dağıtılması için birkaç günde bir ters çevirin 3 günden sonra dolaba kaldırın ve afiyetle yiyin
İpucu
Daha önceden pembe karnıbahar görmemişsinizdir Şalgam turşusu gibi karnıbahar turşusu da harika bir iştah açıcı veya ana yemek yanına garnitür olur Pancar, kullandığınız miktara göre koyultup, açabileceğiniz harika bir renk verir
Bu tarifte taze karnıbahar kullanın Tazelerin yapısı turşu yapmak için dondurulmuştan daha iyidir 3 gün süren turşulama işleminden sonra karnıbahar turşusunu buzdolabına kaldırın ve 1 ay içerisinde tüketin Tuz miktarını azaltmak için karnıbahar turşularını yemeden önce soğuk suda yıkayabilirsiniz Renklerini ve lezzetlerini kaybetmezler
Bir Porsiyonun Besin Değerleri
Protein 0 gram
Potasyum 55 mg
Sodyum 198 mg
Karbonhidrat 1 gram
Kalori 5
Fosfor 7 mg
Kalsiyum45 mg
Yağ 0 gram
Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketi’nin katkılarıyla

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.