ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709222)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:25 AM

Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Turşusu
 
Karnıbahar Turşusu
Malzemeler
3 bardak taze karnıbahar
1/2 küçük pancar, haşlanmış ve soyulmuş, renk vermesi için
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Salamura için:
2 1/2 bardak su
1 1/4 bardak beyaz sirke
1 yemek kaşığı tuz
Kapaklı kavanoz 1 lt.
Yapılışı
Kavanozu ve kapağını yıkayın. büyük bir tencerede kavanozu tamamen kaplayacak kadar suyla 10 dakika kaynatın. Suyunu boşaltıp, kenara kaldırın. Başka bir kapta su,sirke ve tuzu karıştırın.
Karnıbaharları yıkayın ve 3 bardaklık küçük parçalara ayarın. Her bardağı 10 parça. Karnıbaharları süzgece yerleştirip, büyük bir tencerede kaynattığınız suya daldırıp, 3 dakika tutarak beyazlatın. Çıkarın ve çabucak soğuması için buzlu suda bekletin. Birkaç dakika sonra süzdürün ve kavanoza yerleştirin.
Pancarı ikiye kesin. Sarımsağı soyun. Pancarı ve sarımsağı kavanoza ekleyin. Kavanozu ağzına kadar salamurayla doldurun. Artan salamurayı atın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Normal konserve yapar gibi kavanozu suya batırmanıza gerek yoktur.
Kavanozu serin bir yere kaldırın (buzdolabına değil) ve 3 gün boyunca karnıbaharın salamurayı çekmesini bekleyin. Tuz ve pancar renginin kavanozun her yanına eşit dağıtılması için birkaç günde bir ters çevirin. 3 günden sonra dolaba kaldırın ve afiyetle yiyin.
İpucu
Daha önceden pembe karnıbahar görmemişsinizdir. Şalgam turşusu gibi karnıbahar turşusu da harika bir iştah açıcı veya ana yemek yanına garnitür olur. Pancar, kullandığınız miktara göre koyultup, açabileceğiniz harika bir renk verir.
Bu tarifte taze karnıbahar kullanın. Tazelerin yapısı turşu yapmak için dondurulmuştan daha iyidir. 3 gün süren turşulama işleminden sonra karnıbahar turşusunu buzdolabına kaldırın ve 1 ay içerisinde tüketin. Tuz miktarını azaltmak için karnıbahar turşularını yemeden önce soğuk suda yıkayabilirsiniz. Renklerini ve lezzetlerini kaybetmezler.
Bir Porsiyonun Besin Değerleri
Protein 0 gram
Potasyum 55 mg.
Sodyum 198 mg.
Karbonhidrat 1 gram
Kalori 5
Fosfor 7 mg.
Kalsiyum45 mg.
Yağ 0 gram
Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketi’nin katkılarıyla


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.