09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Üstü Sarmısaklı Köfte
Ekmek üstü sarmısaklı köfte
Bir kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elle yuvarlayıp köfteler yapın Az yağda arkalı önlü kızartın Servis tabağına, dilediğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin Tavadaki yağı döküp, aynı tavada zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği sos kıvamına gelinceye dek pişirin Sosu köftelerin üzerine gezdirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Malzmeler
Çok az sıvıyağ
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarmısak Üzeri için:
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kekik
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarmısak
1 çay bardağı kaşar peyniri
|
|
|