![]() |
Kuzu Etli Arapsaçi (İzmir) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Etli Arapsaçi (İzmir)KUZU ETLİ ARAPSAÇI (İzmir) MALZEME 1 kg arapsaçı (rezene) 500 gr kemikli kuzu eti (kol veya böbrek yatağından) 2 adet orta boy soğan 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz TERBİYE MALZEMESİ: 3 adet yumurta sarısı 1 adet limon HAZIRLANIŞI: - Arapsaçlarının köklerini kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Parça kuzu etlerini, doğranmış soğanları ve zeytinyağını tencereye koyun ![]() ![]() - Kavrulmuş etlere arapsaçlarını, 1 çay bardağı suyu, tuzu katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Etler ve arapsaçları pişmeden suyunu çektiğinde her seferinde 1 çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın ![]() - Arapsaçları ve etler piştiğinde tencereye yemeğin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() - Yemeği sıcak servis edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|