![]() |
Kuzu Etli Arapsaçi (İzmir)
KUZU ETLİ ARAPSAÇI (İzmir)
MALZEME 1 kg arapsaçı (rezene) 500 gr kemikli kuzu eti (kol veya böbrek yatağından) 2 adet orta boy soğan 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz TERBİYE MALZEMESİ: 3 adet yumurta sarısı 1 adet limon HAZIRLANIŞI: - Arapsaçlarının köklerini kesin. Sararmış yapraklarını ayıklayın. Uzun olanları ikiye veya üçe bölün. Kevgire koyun. Üzerine tuz serpin. Akan musluk suyu altında iyice yıkayıp ezin. Süzülmeye bırakın. - Parça kuzu etlerini, doğranmış soğanları ve zeytinyağını tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak etleri ve soğanları hafif kızarıncaya kadar kavurun. - Kavrulmuş etlere arapsaçlarını, 1 çay bardağı suyu, tuzu katın. Karıştırın. Kapağını kapatın. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın. Tencere kapağı kapalı kısık ateşte pişirmeyi sürdürün. - Etler ve arapsaçları pişmeden suyunu çektiğinde her seferinde 1 çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın. - Arapsaçları ve etler piştiğinde tencereye yemeğin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynatın. Terbiye için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Yemeğin suyundan 4-5 kaşık alıp karıştırın. Terbiyeyi azar azar tencereye dökerken, diğer yandan karıştırın ve ocağı kapatın. - Yemeği sıcak servis edin. Yanında patatesli omlet iyi gider. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.