Antep Fıstıklı Mekik

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Fıstıklı Mekik



Antep Fıstıklı Mekik


Geçen gün arşivdeki fotoğrafları karıştırırken benim çok ama çok sevdiğim bir tarifi buldum Neden daha önce yazmamışım hayret? Oysa bu tarif benim favorilerimdendir
MALZEMELER:
4 Yumurta
7 Çorba kaşığı tozkeşer
16 Çorba kaşığı un
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı süt
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çay bardağı toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın Un, sıvıyağ, süt, Antep fısıtğı, kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın ve yağlanmış kalıbına paylaştırın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin ve soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın
*Ben mekiklerde tereyağ kokusunu çok severim bu yüzden 2 çorba kaşığı sıvıyağ, iki çorba kaşığı erimiş tereyağ ile yapıyorum
Bu malzemelerle yaklaşık 10, 12 adet mekik çıkıyorama kalıbınız yoksa kağıt kek kalıplarınada paylaştırabilirsiniz
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.