Unlu Kömbe |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Unlu KömbeMalzeme: 5 su b un tuz,su Yağlamak için: 1 çay b sıvıyağ 150 gr tereyağı İç harcı için: 4 çorba k tereyağı 6 çorba k un tuz HAZIRLANIŞI: Önce un,tuz ve su ile hamuru tutup dinlenmeye bırakın Bu arada iç harcı için tereyağında unu sararana kadar kavurun Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıp merdane ile açabildiğiniz kadar büyük açın Daha sonra sıvıyağ ve tereyağ karışımının yarısını hamurun üzerine dökünDiğer hamura da aynı işlemi yapın İlk hamuru elinizle çeke çeke büyütün Hazırladığınız unlu harcın yarısını serpiştirinDaha sonra rulo yapıp elinizle iyice inceltin Tepsiye dolayın Diğer hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun etrafına dolayın Üzerine bir yumurta veya sarısını sürüp 200 derecelik fırında nar gibi pişirinElinizle kopararak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|