Yapilisi:[*]irmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir(öbek öbek delikler oluşur O zaman pişmiş dementir) ocaktan al ınır, içine vanilyasıkarıştırılır[*]pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür[*]üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilirDaha sonrada ceviz serpilir( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır)[*]Kalan muhallebi üzerine dökülür[*]Kalan bisküviler ya havanda dövülürYada rondadan geçirilir[*]Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir[*]Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır[*]Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.