Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurması, turşu, yapılır

Turşu Kavurması Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Kavurması Nasıl Yapılır



Turşu Kavurması Tarifi


Karadeniz yöresine has bir turşu çeşididir Karadenizli insanlar bunu genelde fasulye turşusu ile yaparlar


Malzemeler


Çorba kâsesini dolduracak kadar fasulye turşusu

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı



Turşu Kavurması Yapılışı

1 Fasulye turşusunu suyun içinde 15 dakika bekletip tuzunu alıyoruz

2 Sürenin sonunda turşuyu iyice süzdürüyoruzKüçük küçük doğruyoruz

3 Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz

4 Tavaya tereyağını alıp kızdırıyoruz

5 Soğanları tavaya ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz

6 Fasulyeyi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz

7 Sarımsağın kabuğunu soyup rendeliyoruz ve tavaya ilave ediyoruz

8 Arada bir karıştırıp orta dereceli ateşte 5 dakika kavuruyoruzyanına biraz pul biber de yakışır

9 Ateşi kapatıp tavayı ocaktan indiriyoruz, iyi demlenmiş çayla servis yapıyoruz










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.