Turşu Kavurması Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Kavurması Nasıl YapılırTurşu Kavurması Tarifi Karadeniz yöresine has bir turşu çeşididir Karadenizli insanlar bunu genelde fasulye turşusu ile yaparlar Malzemeler Çorba kâsesini dolduracak kadar fasulye turşusu 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı Turşu Kavurması Yapılışı 1 Fasulye turşusunu suyun içinde 15 dakika bekletip tuzunu alıyoruz 2 Sürenin sonunda turşuyu iyice süzdürüyoruzKüçük küçük doğruyoruz 3 Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz 4 Tavaya tereyağını alıp kızdırıyoruz 5 Soğanları tavaya ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz 6 Fasulyeyi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz 7 Sarımsağın kabuğunu soyup rendeliyoruz ve tavaya ilave ediyoruz 8 Arada bir karıştırıp orta dereceli ateşte 5 dakika kavuruyoruzyanına biraz pul biber de yakışır 9 Ateşi kapatıp tavayı ocaktan indiriyoruz, iyi demlenmiş çayla servis yapıyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|