Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, yahnisi, yapılır

Erik Yahnisi Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Yahnisi Nasıl Yapılır



Erik Yahnisi Tarifi



Malzemeler


500 gr Orta yağlı kemiksiz koyun eti

250 gr Kara erik kurusu

2 Adet soğan

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Çay kaşığı tarçın

1 Çorba kaşığı şeker

Yeterince Tuz


Erik Yahnisi Yapılışı

Eti yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayalım Kaynamaya başlayınca köpüğünü alalım Haşlandıktan sonra eti sudan çıkarıp üzerine rendelenmiş soğan sürüp tuz serperek tavada yağ ile kızartalım Etin içinde haşlandığı suyu ete ilave edip tarçın ve şeker koyarak kaynatalım


İki saat önceden ılık suda beklettiğimiz erik kurularını etten arta kalan yağda kızartalım Et pişince erikleri ilave edip 5 dakika daha pişirerek sıcak olarak servis yapalım










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.