Erik Yahnisi Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik Yahnisi Nasıl YapılırErik Yahnisi Tarifi Malzemeler 500 gr Orta yağlı kemiksiz koyun eti 250 gr Kara erik kurusu 2 Adet soğan 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çay kaşığı tarçın 1 Çorba kaşığı şeker Yeterince Tuz Erik Yahnisi Yapılışı Eti yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayalım Kaynamaya başlayınca köpüğünü alalım Haşlandıktan sonra eti sudan çıkarıp üzerine rendelenmiş soğan sürüp tuz serperek tavada yağ ile kızartalım Etin içinde haşlandığı suyu ete ilave edip tarçın ve şeker koyarak kaynatalım İki saat önceden ılık suda beklettiğimiz erik kurularını etten arta kalan yağda kızartalım Et pişince erikleri ilave edip 5 dakika daha pişirerek sıcak olarak servis yapalım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|