ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erik Yahnisi Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642564)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:20 AM

Erik Yahnisi Nasıl Yapılır
 
Erik Yahnisi Tarifi



Malzemeler


500 gr. Orta yağlı kemiksiz koyun eti

250 gr. Kara erik kurusu

2 Adet soğan

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Çay kaşığı tarçın

1 Çorba kaşığı şeker

Yeterince Tuz


Erik Yahnisi Yapılışı

Eti yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayalım. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alalım. Haşlandıktan sonra eti sudan çıkarıp üzerine rendelenmiş soğan sürüp tuz serperek tavada yağ ile kızartalım. Etin içinde haşlandığı suyu ete ilave edip tarçın ve şeker koyarak kaynatalım.


İki saat önceden ılık suda beklettiğimiz erik kurularını etten arta kalan yağda kızartalım. Et pişince erikleri ilave edip 5 dakika daha pişirerek sıcak olarak servis yapalım.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.