![]() |
Et Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Dolması Nasıl YapılırEt Dolması Tarifi Malzemeler 3 adet büyükçe dana göğüs eti 4-5 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı biber salçası 3/2 su bardağı pirinç 3-4 adet mantar 1 kuru soğan 1 yumurta (Haşlanmış) Bir parça doğranmış maydanoz Pul biber Karabiber Tuz 1-2 kaşık tereyağı Et Dolması Yapılışı Öncelikle etleri uzun tarafından içine malzeme doldurabilecek şekilde kese gibi sivri bir bıçakla kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün soğanı tencerede pembeleştirin,mantarları doğrayarak soğana katın ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri alarak pilavdan içlerine doldurun ve ağzını kürdanla teyel atar gibi sıkıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri hafif soğuduktan sonra dilim dilim keserek salata yanında servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|