Tavuklu Kirma Böreği

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kirma Böreği



Tavuklu Kirma Böreği

Malzemeler
2 Adet Yufka
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
Kişniş
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalımTuzu,karabiberi ,kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıştıralım
Küçük bir fırın tepsisini yağlayalımİlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelimYufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelimİkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak,yerleştirelimYine sıvı yağ serpelimHazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım
Ayrı bir tavada tereyağını eritelim Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralımSütü azar azar ve karıştırarak ekleyelimTuzunu ayarlayalımSos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalımİçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim
Sosu tavuklu harcın üstüne dökelimRendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelimÖnceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip,renk değiştirmeye başlayana dek pişirelimFırından aldıktan sonra ılıtıp,servis yapalım










Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuklu Kirma Böreği

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kirma Böreği



Tavuklu Kırma Böreği


Bizim için hazırladığı nefis lezzetlerden bir tanesi de tavuk börektiDenemeniz için tarifi sizinle de paylaşmak istedim mutlaka denemelisiniz



Malzemeler

2 Adet Yufka

4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti

1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz

Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber

Kişniş

1 Su Bardağı Süt

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

2 Diş Sarmısak

100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri







Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım Tuzu, karabiberi , kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip, karıştıralım


Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak, yerleştirelim Yine sıvı yağ serpelim Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım


Ayrı bir tavada tereyağını eritelim Unu ekleyerek, hafifçe sararana dek kavuralım Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim Tuzunu ayarlayalım Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim


Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip, renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim Fırından aldıktan sonra ılıtıp, servis yapalım



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.