ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Kirma Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642391)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:20 AM

Tavuklu Kirma Böreği
 
Tavuklu Kirma Böreği

Malzemeler
2 Adet Yufka
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
Kişniş
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım.Tuzu,karabiberi ,kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıştıralım.
Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım.İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim.Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim.İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak,yerleştirelim.Yine sıvı yağ serpelim.Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım.
Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralım.Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım.İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim.
Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim.Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip,renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim.Fırından aldıktan sonra ılıtıp,servis yapalım.










Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:20 AM

Tavuklu Kirma Böreği
 
Tavuklu Kırma Böreği


Bizim için hazırladığı nefis lezzetlerden bir tanesi de tavuk börekti.Denemeniz için tarifi sizinle de paylaşmak istedim mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler

2 Adet Yufka

4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti

1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz

Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber

Kişniş

1 Su Bardağı Süt

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

2 Diş Sarmısak

100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri







Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım. Tuzu, karabiberi , kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip, karıştıralım.


Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım. İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim. Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak, yerleştirelim. Yine sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım.


Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Unu ekleyerek, hafifçe sararana dek kavuralım. Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım. İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim.


Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim. Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip, renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim. Fırından aldıktan sonra ılıtıp, servis yapalım.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.