Mayalı Bohça Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayalı Bohça TarifiMayalı Bohça Tarifi Malzemeler * 3 yumurta, * 1 bardak ılık süt, * kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya (kuru mayada kullanılır) * 1 tatlı kaşığı şeker, * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay bardağı sıvı yağ, * 250 gr kıyma, * 2 domates, * 2 kırmızı dolmalık biber, * 2yeşil biber,tuz,karabiber,kırmızı toz biber,maydanoz * 2 büyük soğan Yapılışı: 1 - ılık sütle maya yumuşatılır3 yumurta tuz ve şekerle 3 bardak un yoğurulurkulak memesi yumuşaklığında yoğurulurmayalanması için yarım saat bırakılıriç melzeme hazırlanır soğan rendelenirnomatez ve biberler küçük küçük doğranırkıyma ve diğer malzemeler ilave edilir mayalanmış hamuru elinizle uzunca yuvarlayıp,9 parçaya kesin her parçayı küçük yuvarlaklar açıntek tek yağlayıp,3tanesini üst üste açınbüyük bir yufka olsunarasına kıyma harcından koyuniki ucunu içe doğru kıvırıp,bohça şeklinde kapatındiğer yufkalarada aynı işlemi yapın 3 uzun bohça olacak 200 derece fırında 30 dak: pişirin AFİYET OLSUN |
Mayalı Bohça Tarifi |
08-31-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayalı Bohça TarifiYaş Mayalı Poğaça MALZEMELER : 15 su bardağı ılık süt 1 bardak ılık su 1 su bardağı sıvıyağ 4 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya alabildiği kadar un Yaş Mayalı Poğaça tarifi Aslında poğaça yapmayı bilen arkadaşlar tüm bu malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak bi hamur elde etsinler ve 15 dakika bekletip istedikleri içle şekil verip 180 derecedeki fırına versinler… ama hiç poğaça yapmamış olan arkadaşlar için ayrıntılı yazayım… önce su ve sütü aynı cezvenin içine koyun ve ılık hale getirin hamuru hazırlayacağınız kabın içine yaş mayayı koyun ve ılıttığınız sütle suyu mayanın üstüne dökün şekeride ekleyin ve böylece maya ve şeker eriyene kadar elinizle karıştırın… sonra sıvı yağı ve tuzu ekleyin biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un eklemeye başlayın… elinize yapışmayacak bi hamur haline gelene kadar un ekleyin ve yoğurun…hazırlamış olduğunuz hamuru 10 dk bekletin ve arzunuza göre peynirli maydonuzlu yada sosisli ketçaplı bi iç hazırlayabilirsiniz… yada hiç içli yapmayabilirsinizde size kalmış… 10 dk beklettikten sonra küçük ceviz parçası büyüklüğünde hamura istediğiniz şekli verip yağlanmış tepsiye dizin biraz aralıklı dizin çünkü 3 katı büyüyolar Kahkaha üstüne yumurta sürüp ilk tepsiyi fırına verebilirsiniz 180 derece ve önceden ısıtılmış olucak… bu tariften 2 tepsi çıkıyo ilk tepsi pişerken ikinci tepsiyi hazırlayablirsiniz Diğer Poğaça Tarifleri |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|