Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Bayramı Tatlı TarifleriRamazan Bayramı Tatlıları Resimli Gül Tatlısı Malzemeleri: 1 paket margarin 2 kaşık yoğurt 2 kaşık sıvı yağ 1 yumurta 1,5 çay bardağı irmik 250 gr ceviz Aldıgı kadar un Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yapılışı: Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın Şekerpare Malzemeleri: 2 adet yumurta 2 çay bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için fındık Şerbeti: 3 su bardağı şeker 3-3,5 su bardağı su 1/4 limon suyu Yapılışı: Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın üzerlerine fındık batırın Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün (biri sıcak biri soğuk olacak) Parmak Tatlısı Malzemeleri: Yarım paket margarin Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için: Yaklaşık 1 su baradağı irmik Şerbet için: 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker Yapılışı: Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır Soğuması için bir kenara alınır Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır( normalde hamur sıvı yağın içine bandırılıp çıkarılıyor ki irmiği daha iyi tutsun diye fakat ben çok yağ çekmemesi açısından böyle yaptım)Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|