![]() |
Hangi Tip Karbonhidrat Hangi Besinlerde Var? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Tip Karbonhidrat Hangi Besinlerde Var?Şekerler Glukoz: Bal, meyveler, mısır şurubu, tatlı üzüm, şeker kamışı Fruktoz: Bal, olgunlaşmış meyveler ve sebzeler Galaktoz: Besinlere serbest halde bulunmaz ![]() ![]() Sukroz: Şeker kamışı, şeker pancarı, şeker pekmezinde bulunur ![]() ![]() Maltoz: Nişastanın sindirilmesi ile önce maltoz sonra glikoz elde edilir ![]() Laktoz: Süt ve süt ürünlerinde bulunur ![]() Polisakkaritler Sindirilebilir olanlar: Glikojen: Et ve deniz ürünlerinde bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Nişasta: Taneli tahıl, olgunlaşmamış meyve, sebze, kuru baklagil, yumru sebzeler nişasta içerir ![]() ![]() ![]() Kısmen sindirilebilenler: İnülin: Kök ve yumrularda, enginar, soğan ve sarımsakta bulunur ![]() ![]() Sindirilemez olanlar: Selüloz: Meyvelerin kabuğunda, sebzelerin yaprağında ve sapında bulunur ![]() ![]() Hemiselüloz ve pektin: Ağaç lifleri ve yapraklarda bulunur ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|