|
|
Konu Araçları |
anlatım, arpa, çorbası, tarifiresimli, şehriye |
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım)Üstünde buharı tüten Şehriye çorbamız için önce malzemeleri hazırlayalım BİRİNCİ AŞAMA Malzemeler: 4 orta boy domates 1 yemek kaşığı tereyağ 5 su bardağı kaynar su 1 çay bardağından biraz az arpa şehriye 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı nane 2 AŞAMA Çaydanlığa veya su ısıtıcınıza içme suyunuzdan 5 su bardağı su doldurun Kaynamasını sağlayın Diğer tarafta domatesleri ortadan ikiye bölün Domatesin iç kısmından başlayarak rendeleyin Kabuklarını rendelemek isteyip istememek tamamen tercihinize kalmıştır 3 AŞAMA Suyunuz kaynadı domatesler hazır yağınızıda hazır ettiniz 4 AŞAMA Orta büyüklükteki ocağınızı yakın Tencerenizi üstüne yerleştirin Domates rendesini ve tereyağını aynı anda tencereye koyun 5AŞAMA Tereyağ eriyinceye kadar domates ve yağı karıştırın 3-4 dakika kaynamasını sağlayın Ara ara karıştırmaya devam edin 6 AŞAMA Hafif hafif fok fok fok sesleri çıkaran domates ve yağın üstüne yavaşça kaynamış olan 5 su bardağı suyu boşaltın Karıştırın 7 AŞAMA Su sıcak olduğundan tencereye ekleyip karıştırdığınızda tencerenin içindekiler kaynamaya başlayacaktır Hemen hazırlamış olduğumuz arpa şehriyeyi tencereye ekliyoruz Bir taraftan kepçemizle karıştırmaya devam ediyoruz Bu sırada tuzunu ekliyoruz ve 5-6 dakika pişmesi için kapağı açık vaziyetde bırakıyoruz Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin Çorbayı ocaktan indirmeden önce kaşık yardımıyla şehriyeninde içinde bulunduğu bir kaşık çorbanın tadına bakın Şehriyelerin yumşayıp şişmiş olması lazım Eğer uygundur derseniz altını kapatın Eğer hala sertlik varsa 1-2 dakika daha kaynatın 8 AŞAMA Tabaklara koyduğunuz çorbanın üstüne nane ekleyerek servis yapın Afiyet olsun Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|