|
|
Konu Araçları |
çorbası, sebze, tarifiterbiyeli, terbiyeli, yapılışı |
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi-Terbiyeli Sebze Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi-Terbiyeli Sebze Çorbası YapılışıTerbiyeli Sebze Çorbası Tarifi-Terbiyeli Sebze Çorbası Yapılışı Terbiyeli sebze çorbası KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: Yarım tavuk göğüs eti 1 kereviz 1 havuç 4 patates 2 soğan 2 çorba kaşığı margarin (50 gr) 1 çorba kaşığı un 2 diş sarımsak 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı sirke 8 su bardağı su Tuz Hazırlanışı: * Tavuk göğüs etini tencereye alın 8 su bardağı suyu ekleyip tuz serpin ve et yumuşayıncaya kadar haşlayın Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın ve tekrar haşlama suyuna ekleyin * Kereviz ve patatesleri soyup yıkayın Havucu temizleyin Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın Kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin * Soğanları soyup küçük küçük doğrayın Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun Kaynamakta olan çorbaya azar azar döküp sürekli karıştırın * Sarımsakları soyup ezin Yumurta sarısı sirke ve sarımsağı bir kâsede karıştırın Çorba suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıtın Sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin Bir taşım daha kaynatın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|