![]() |
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi-Terbiyeli Sebze Çorbası Yapılışı
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi-Terbiyeli Sebze Çorbası Yapılışı Terbiyeli sebze çorbası KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: Yarım tavuk göğüs eti 1 kereviz 1 havuç 4 patates 2 soğan 2 çorba kaşığı margarin (50 gr) 1 çorba kaşığı un 2 diş sarımsak 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı sirke 8 su bardağı su Tuz Hazırlanışı: * Tavuk göğüs etini tencereye alın. 8 su bardağı suyu ekleyip tuz serpin ve et yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın ve tekrar haşlama suyuna ekleyin. * Kereviz ve patatesleri soyup yıkayın. Havucu temizleyin. Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. * Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Kaynamakta olan çorbaya azar azar döküp sürekli karıştırın. * Sarımsakları soyup ezin. Yumurta sarısı sirke ve sarımsağı bir kâsede karıştırın. Çorba suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıtın. Sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.