Pırasalı Bonfile Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Bonfile TarifiMALZEMELER 500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu 1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı 1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü 2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası 500 gr Pırasa 3 Adet Küçük Taze Soğan 2 Çay Kaşığı Sıvıyağ 2 Çay Kaşığı Şeker 1/2 Su bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Bir kabın içinde et parçalarını et suyunu mısır nişastasını soya sosunu 1 çorba kaşığı susam yağını karabiberi tuzu ve üzüm likörünü karıştırın Yarım saat buzdolabında bekletin![]() Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin (sadece dışı biraz kahverengileşsin) İçine pırasa ve soğanı ekleyip 3-4 dakika daha tavada çevirip tabağa alın Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|