![]() |
Pırasalı Bonfile Tarifi
MALZEMELER 500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu 1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı 1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü 2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası 500 gr Pırasa 3 Adet Küçük Taze Soğan 2 Çay Kaşığı Sıvıyağ 2 Çay Kaşığı Şeker 1/2 Su bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz Tuz . Karabiber HAZIRLANIŞI Bir kabın içinde et parçalarını. et suyunu. mısır nişastasını. soya sosunu. 1 çorba kaşığı susam yağını. karabiberi. tuzu ve üzüm likörünü karıştırın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine pırasa ve soğanı ekleyip. 3-4 dakika daha tavada çevirip. tabağa alın. Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.