Feslegen Cayi Buzlu |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Feslegen Cayi BuzluMALZEMESI 6 su bardagi su Yarim demet feslegen yapragi (10-12 adet kadar) 5 top limonlu dondurma (ya da yapabilirseniz 5 top limonlu sorbe de olabilir) TARIF Hani her çesit otun çayi yapiliyor ya… Iste feslegende o müthis kokusu ile bu modadan nasibini almis Ama bu çay soguk hatta buz gibi tadiyla yaz geceleri için çok uygun Hele Alaçati’daki o eski tütün deposunda içtigim çayi hala ariyorum Bir tencere ya da bir çaydanliga suyu koyup kaynatin Kaynayinca içine feslegen yapraklarini atip 5 dakika kadar demleyip altini söndürün ve sogumaya birakin Bu arada mutfak robotuna dondurmalari koyup üzerine sogumus feslegen çayini ekleyin 2-3 dakika kadar karisim köpük köpük olana degin robotta karistirin Sonra büyük boy cam bardaklarin içine doldurun ama servise sunmadan once yapabilirseniz içine incecik dövülmüs buz parçalari atin feslegen yapragiyla süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|