Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf YapılışıTaş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı - Taş Kadayıf Nasıl Yapılır? Malzemeler : 500 gr yassı kadayıf 300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık 2 çorba kaşığı toz şeker Kızartmak için yeterince sıvı yağ Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi fıstık 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1-Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır 2- Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır 3- Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|