![]() |
Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı
Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı - Taş Kadayıf Nasıl Yapılır? Malzemeler : 500 gr yassı kadayıf 300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık 2 çorba kaşığı toz şeker Kızartmak için yeterince sıvı yağ Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi fıstık 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1-Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır. 2- Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 3- Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.