ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571709)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 09:44 PM

Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı
 


Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı - Taş Kadayıf Nasıl Yapılır?

Malzemeler :

500 gr yassı kadayıf
300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
2 çorba kaşığı toz şeker
Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi fıstık
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu


Hazırlanışı:

1-Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır.

2- Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.

3- Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.