Krem Şantili Kayisi Tatlisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Şantili Kayisi TatlisiKrem santili kayisi tatlisi malzemeler: 1/2 kg kuru kayısı 1-1 5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre)3-4 damla limon suyu 200 gr kaymak ya da 1 poşet krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpılır) üzeri icin: toz antep fistigi Krem santili kayisi tatlisi yapilisi: Kuru kayısılar yıkanıp üzerlerini örtecek kadar su eklenir ve bir gece bekletilir Ertesi gün kayısılar süzülmeden üzerine şeker ilave edilerek kendi suyu ile kaynatılır Şerbet pişince indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkılır Kayısılar soğuyunca ortaları kesilip aralarına kaymak veya krem şanti doldurulur Kayısıların ağız kısımlarına toz antep fistigi dökülür buzdolabında dinlendirilip sevis yapılır Afiyet olsun![]() ![]() ![]() ALINTIDIR ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|