ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Krem Şantili Kayisi Tatlisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571679)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 09:49 PM

Krem Şantili Kayisi Tatlisi
 


Krem santili kayisi tatlisi malzemeler:


1/2 kg kuru kayısı

1-1.5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre)

3-4 damla limon suyu

200 gr kaymak ya da 1 poşet krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpılır)

üzeri icin: toz antep fistigi

Krem santili kayisi tatlisi yapilisi:

Kuru kayısılar yıkanıp. üzerlerini örtecek kadar su eklenir ve bir gece bekletilir. Ertesi gün kayısılar süzülmeden üzerine şeker ilave edilerek kendi suyu ile kaynatılır. Şerbet pişince. indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkılır. Kayısılar soğuyunca. ortaları kesilip aralarına kaymak veya krem şanti doldurulur. Kayısıların ağız kısımlarına toz antep fistigi dökülür buzdolabında dinlendirilip sevis yapılır. Afiyet olsun...

ALINTIDIR..

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.