![]() |
Krem Şantili Kayisi Tatlisi
Krem santili kayisi tatlisi malzemeler: 1/2 kg kuru kayısı 1-1.5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre) 3-4 damla limon suyu 200 gr kaymak ya da 1 poşet krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpılır) üzeri icin: toz antep fistigi Krem santili kayisi tatlisi yapilisi: Kuru kayısılar yıkanıp. üzerlerini örtecek kadar su eklenir ve bir gece bekletilir. Ertesi gün kayısılar süzülmeden üzerine şeker ilave edilerek kendi suyu ile kaynatılır. Şerbet pişince. indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkılır. Kayısılar soğuyunca. ortaları kesilip aralarına kaymak veya krem şanti doldurulur. Kayısıların ağız kısımlarına toz antep fistigi dökülür buzdolabında dinlendirilip sevis yapılır. Afiyet olsun... ALINTIDIR.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.