Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)Havuç tatlısı Malzemeler: Yaklaşık yarık kg havuç 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı kıyılmış ceviz 4-5 tane betibör büsküvi 1 paket krem şanti+1;5 çay bardağı süt Yapılışı: Havuçların kabuklarını sıyırıp rendeliyoruzRendelediğimiz havuçları 1 bardak şekerle birlikte pişiriyoruz Havuçları suyunu çekene kadar yaklaşık 7-8 dakika pişiriyoruz Pişirip soguttuğumuz havuçlara elimizle ufaladığımız büsküvileri ve dövülmüş fındıkları ekliyoruz Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz Çok büyük olmayan bir borcama yayıyoruz 15 çay bardağı sütle hazırladığımız krem şantiyi havuçların üzerine yayıyoruz Talıyı dolapta 2-3 saat dinlendirip iyice soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapıyoruzAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|