Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, havuç, tarifiresimli, tatlısı

Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)







Havuç tatlısı
Malzemeler:
Yaklaşık yarık kg havuç
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
4-5 tane betibör büsküvi
1 paket krem şanti+1;5 çay bardağı süt

Yapılışı:
Havuçların kabuklarını sıyırıp rendeliyoruzRendelediğimiz havuçları 1 bardak şekerle birlikte pişiriyoruz


Havuçları suyunu çekene kadar yaklaşık 7-8 dakika pişiriyoruz



Pişirip soguttuğumuz havuçlara elimizle ufaladığımız büsküvileri ve dövülmüş fındıkları ekliyoruz


Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz


Çok büyük olmayan bir borcama yayıyoruz



15 çay bardağı sütle hazırladığımız krem şantiyi havuçların üzerine yayıyoruz


Talıyı dolapta 2-3 saat dinlendirip iyice soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapıyoruzAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.