Lokma Tatlısı Resimli |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokma Tatlısı ResimliLokma Tatlısı Nasıl Yapılır?-Lokma Tatlısı Tarifi-Lokma Tatlısı Yapılışı Malzemeler *250gr un(1 bardak) *Bir fiske tuz *55gr kuru maya (hazır pakette instant mayada olur) *1 adet yumurta *yarım bardak su *yarım bardak kızartmak için sıvı yağ ŞERBETİ İÇİN *25 Bardak toz şeker *25 bardak su *1 tatlı kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI *Şekerin 1 tatlı kaşığını ayırıpkalan şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyinBir iki taşım kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın *Diğer yanda unu geniş bir kaba eledikten sonra tuz ekleyip ortasını açın *Oluşan havuza mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak bardak su (ılık olacak)ile ezin *biraz un serpipılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin *unun tekrar ortasını açıpyumurtayı kıtınGöz kararı veya yarım bardak daha su ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlayın *Avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene dek yaklaşık 7-8 dakika yoğurun *Isıyıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandırın *Hamurdan sol avuca sığacak kadar alıpbaş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sıkın isterseniz ortasını delebilirsiniz parmağınızla *Kızgın sıvı yağa atın ve pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarığsoğuk şerbete koyun *Şerbette çok bekletmeyin hamurlaşır yoksa *** hamuru elinize yapışmadan kızgın yağa akrtarmak için sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile elinizden çıkan hamuru koparabilirsiniz*** |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|