?De? Bağlacı İle İlgili Örnekler | 

| 

| 
		#1 | 
| 

Prof. Dr. Sinsi

| 

?De? Bağlacı İle İlgili Örnekler?DE? bağlacı ile ilgili örnekler Bakımlıyız  Com - ?DE? bağlacı ile ilgili örnekler *Eşitlik   gibi anlamı katar![]() ---O filmi ben de seyrettim ![]() ---Bence Aslı da bu işten anlamıyor ![]() *Abartma anlamı katar ![]() ---Çocuğun okuduğu şiir de şiirdi hani ![]() ---Aldıkları araba da araba yani ![]() *Küçümseme anlamı katar ![]() ---Sen sınavı kazanacaksın da ben göreceğim ![]() ---Sanki bu işten anlıyorsun da konuşuyorsun ![]() ---Büyüyecek de adam olacak da bize bakacak ![]() *Sitem anlamı katar ![]() ---Okula kadar geldin de bir selam vermedin ![]() ---İzmir?e kadar geldin de yanıma uğramadın ![]() *Şaşma   inat  sebep  korkutma anlamı katar![]() ---Kardeşin de mi bizimle gelecek?(Şaşma) ---Ufaklık   kalemi vermem de vermem  diyor (İnat)---Ailesiyle kavga etti de evi terk etti  (Sebep)---Dışarı çık da göreyim ![]() *Ama fakat anlamında kullanılır ![]() ---Pansiyona kaydını yaptı da yerleşmedi ![]() ---Bize gelmiş de fazla kalmamış  ?*İkinci cümlenin filinden sonra gelirse   o cümleyi üstelik ilgisiyle ikinci cümleye bağlar![]() ---?Onu seviyorum   sayıyorum da??*Soru cümlelerinde istek ya da emir kiplerinin olumsuz biçimlerinden sonra gelirse ancak edatının anlamını verir ![]() ---?Ben ağlamayayım da kimler ağlasın?? *Birinci cümlenin fiilinden sonra gelirse   o cümleyi tarz ilgisi ile ikinci cümleye bağlar![]() ---?koş da gel  ?*Birinci cümlenin fiilinden sonra gelirse   o cümle  ikinci cümlenin temel yargısı olur![]() ---?Ne iyi ettin de geldin  ?*Dilek-şart kipinden sonra gelirse   cümleleri bile anlamıyla bağlar![]() ---?Gelse de oturmaz  ?*Şart birleşik zamanından sonra gelince   cümleleri ama ilgisi ile bağlar![]() ---?Okursa da anlamaz  ?Uyarı: Türkçe?de biri bağlaç diğeri hal eki olan iki çeşit ?de? vardır   ?de? yi cümleden çıkardığımızda cümlenin yapısı bozulursa ektir bitişik yazılır  bozulmazsa bağlaçtır ayrı yazılır![]() ---Bakkalda sebze de satılıyormuş ![]() ---Ayşe de okulda kalmış  (bağlaç-ek)
 | 

| 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
| 
		 |