![]() |
Bilinmesi Gereken Püf Noktalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilinmesi Gereken Püf NoktalarTereyağını kızartırken Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz ![]() Pasta keserken Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz ![]() Patates haşlarken Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir ![]() Soğan soyarken Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin ![]() Bayat ekmekler için Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın ![]() ![]() Şişe temizliği Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin ![]() ![]() Etin yumuşak olmasını istiyorsanız Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Evde yoğurt yaparken Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin ![]() ![]() Donmuş çikolata ve tereyağı Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() Çayı enfazla 10 dk demleyin ![]() Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile çaydanlıkta kaynatın ![]() ![]() ![]() Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur ![]() Ancak bununda kolayı vardır ![]() Bunun için eller bir iki dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır ![]() Ayrıca çay ve kahve lekelerini de karbonatla silerek çıkartabiliriz ![]() Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak istiyorsanız,bu öneri tam size göre ![]() ![]() Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi hazırlayacaksınız ![]() tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz ![]() Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak Soyulmuş elma kabuklarını atmayın ![]() Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin ![]() şeker koyun ![]() bir yerde bir süre bekletin ![]() süzerek kullanın ![]() zarar vermez ![]() ![]() Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için önce şöyle bir karışım hazırlayınız ![]() limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız ![]() Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız ![]() ![]() Vişne, kiraz gibi taneli meyvelerle kek, pasta yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok daha iyi sonuç verecektir ![]() sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin Havuçları rendelerken rendeden uzun uzun çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor ![]() soyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz ![]() Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınız ![]() zaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir ![]() ![]() Suda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edin ![]() kibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz ![]() Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz ![]() ![]() Yumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu yapabilirsiniz ![]() suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz ![]() ![]() Kahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz ![]() Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz, kokusunun artmasını sağlarsınız ![]() kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun, hem rutubeti gider hemde tazelenir ![]() ![]() ![]() Önemli problemlerden biride kullanacağınız şekerinizin rutubetlenmesidir ![]() kullandığınız kavanozun dibini kurutma kağıdıyla kapatın, sonrada üzerine şekeri koyun ![]() ![]() ![]() Yumurta kabuğu ne işe yarar demeyin ![]() kabuğu da birkaç işe yarayabilir ![]() boşaltmak için bir huniye ihtiyaç duydunuz ![]() kabuğunun yarısını iğneyle delip ,huni olarak kullanabilirsiniz ![]() Büyük bir özenle aldığınız ancak beklemediğiniz şekilde acı çıkan hıyarları yenmez diye sakın çöpe atmayın ![]() Bununda bir kolayı var ![]() 5-10 dk bekletin ![]() Yemek kokularından kurtulmak istiyorsunuz ![]() Ama bir türlü, her gün pişirdiğiniz yemeğin kokusunu gideremiyorsunuz ![]() ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın ![]() Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz ![]() ![]() ![]() Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve stresten kurtulmak için bol bol şalgam suyu için ![]() sahiptir ![]() ![]() Kemik hastalıkları, kalp ve kas hastalıkları içinde şalgam suyu önemlidir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|