Bilinmesi Gereken Püf Noktalar

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bilinmesi Gereken Püf Noktalar




Tereyağını kızartırken

Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz

Pasta keserken


Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz

Patates haşlarken


Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir

Soğan soyarken


Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin

Bayat ekmekler için



Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın


Şişe temizliği



Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın Şişenin içine döküp 24 saat bekletin Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz


Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için


Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin


Etin yumuşak olmasını istiyorsanız


Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur Daha çabuk pişer Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek


Evde yoğurt yaparken



Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur


Donmuş çikolata ve tereyağı


Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz


Çayı enfazla 10 dk demleyin
Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça
içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler


Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını
çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile
çaydanlıkta kaynatınTermosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın



Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur
Ancak bununda kolayı vardır
Bunun için eller bir iki dakika kadar
sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur
Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır

Ayrıca çay ve kahve lekelerini de
karbonatla silerek çıkartabiliriz


Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak
istiyorsanız,bu öneri tam size göre
Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi
hazırlayacaksınızAncak bu sefer içine farklı bir
tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz
Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak


Soyulmuş elma kabuklarını atmayın Bir kavanoza koyun
Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz
suyu ilave edin2 tatlı kaşığı toz
şeker koyunAğzını kapattıktan sonra ılık
bir yerde bir süre bekletinSirkeniz olunca
süzerek kullanınBu sirke midenize
zarar vermez


Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken
elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için
önce şöyle bir karışım hazırlayınızBir
limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su
ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız
Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız


Vişne, kiraz gibi taneli meyvelerle kek, pasta
yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok
daha iyi sonuç verecektirBöyle zamanlarda bu iş için
sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye
bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin


Havuçları rendelerken rendeden uzun uzun
çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyorBunun için
soyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz
Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınızDik tuttuğunuz
zaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir


Suda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için
kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edinAyrıca 2-3 tane
kibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz
Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden
önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz


Yumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından
dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın
beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu
yapabilirsinizSarısını bir tabağa koyup,üzerini soğuk
suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz




Kahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz
Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz,
kokusunun artmasını sağlarsınızŞayet kahveniz bayatsa,
kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun,
hem rutubeti gider hemde tazelenir


Önemli problemlerden biride kullanacağınız
şekerinizin rutubetlenmesidirBu durumdan kurtulmak istiyorsanız,
kullandığınız kavanozun dibini kurutma kağıdıyla kapatın,
sonrada üzerine şekeri koyunBöylelikle şekeriniz asla rutubetlenmeyecektir


Yumurta kabuğu ne işe yarar demeyinİnanın yumurta
kabuğu da birkaç işe yarayabilirMesela kolonya ve parfüm
boşaltmak için bir huniye ihtiyaç duydunuzHemen temiz bir yumurta
kabuğunun yarısını iğneyle delip ,huni olarak kullanabilirsiniz


Büyük bir özenle aldığınız ancak beklemediğiniz şekilde
acı çıkan hıyarları yenmez diye sakın çöpe atmayın
Bununda bir kolayı varHıyarların acısının gitmesi için tuzlu suda
5-10 dk bekletinDaha sonra da dilimleyin ve şekerli suda 2-3 dk bekletin


Yemek kokularından kurtulmak istiyorsunuz
Ama bir türlü, her gün pişirdiğiniz yemeğin kokusunu
gideremiyorsunuz Bunun için bir cezveye bir çay fincanı su
ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın
Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz


Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve stresten kurtulmak için
bol bol şalgam suyu için Ayrıca kolestrolü önleyici etkiyede
sahiptir A1, B1 vitaminleri, fosfor, kalsiyum ve potasyumca zengindir
Kemik hastalıkları, kalp ve kas hastalıkları
içinde şalgam suyu önemlidir





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.