![]() |
Bilinmesi Gereken Püf Noktalar
Tereyağını kızartırken Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz. Pasta keserken Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz. Patates haşlarken Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir. Soğan soyarken Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin. Bayat ekmekler için Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın. Şişe temizliği Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur. Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil. 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın. Şişenin içine döküp 24 saat bekletin. Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın. Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin. Etin yumuşak olmasını istiyorsanız Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek. Evde yoğurt yaparken Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur. Donmuş çikolata ve tereyağı Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz. Çayı enfazla 10 dk demleyin. Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile çaydanlıkta kaynatın.Termosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın.. Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur. Ancak bununda kolayı vardır. Bunun için eller bir iki dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır. Ayrıca çay ve kahve lekelerini de karbonatla silerek çıkartabiliriz. Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak istiyorsanız,bu öneri tam size göre.. Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi hazırlayacaksınız.Ancak bu sefer içine farklı bir tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz. Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin.2 tatlı kaşığı toz şeker koyun.Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin.Sirkeniz olunca süzerek kullanın.Bu sirke midenize zarar vermez.. Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için önce şöyle bir karışım hazırlayınız.Bir limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız. Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız.. Vişne, kiraz gibi taneli meyvelerle kek, pasta yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok daha iyi sonuç verecektir.Böyle zamanlarda bu iş için sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin Havuçları rendelerken rendeden uzun uzun çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor.Bunun için soyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz. Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınız.Dik tuttuğunuz zaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir.. Suda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edin.Ayrıca 2-3 tane kibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz. Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz.. Yumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu yapabilirsiniz.Sarısını bir tabağa koyup,üzerini soğuk suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz.. Kahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz. Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz, kokusunun artmasını sağlarsınız.Şayet kahveniz bayatsa, kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun, hem rutubeti gider hemde tazelenir... Önemli problemlerden biride kullanacağınız şekerinizin rutubetlenmesidir.Bu durumdan kurtulmak istiyorsanız, kullandığınız kavanozun dibini kurutma kağıdıyla kapatın, sonrada üzerine şekeri koyun.Böylelikle şekeriniz asla rutubetlenmeyecektir.. Yumurta kabuğu ne işe yarar demeyin.İnanın yumurta kabuğu da birkaç işe yarayabilir.Mesela kolonya ve parfüm boşaltmak için bir huniye ihtiyaç duydunuz.Hemen temiz bir yumurta kabuğunun yarısını iğneyle delip ,huni olarak kullanabilirsiniz. Büyük bir özenle aldığınız ancak beklemediğiniz şekilde acı çıkan hıyarları yenmez diye sakın çöpe atmayın. Bununda bir kolayı var.Hıyarların acısının gitmesi için tuzlu suda 5-10 dk bekletin.Daha sonra da dilimleyin ve şekerli suda 2-3 dk bekletin Yemek kokularından kurtulmak istiyorsunuz. Ama bir türlü, her gün pişirdiğiniz yemeğin kokusunu gideremiyorsunuz. Bunun için bir cezveye bir çay fincanı su ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın. Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz... Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve stresten kurtulmak için bol bol şalgam suyu için. Ayrıca kolestrolü önleyici etkiyede sahiptir. A1, B1 vitaminleri, fosfor, kalsiyum ve potasyumca zengindir. Kemik hastalıkları, kalp ve kas hastalıkları içinde şalgam suyu önemlidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.