Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eskişehir, mantısı, mercimekli

Eskişehir İn Mercimekli Mantısı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskişehir İn Mercimekli Mantısı



Malzemeler:

İçi için

1 su brd yeşil mercimek

1 adet soğan

tuz

Hamuru için

2 yumurta

yoğurt

un

su

tuz



mercimeği ayıklayıp haşlıyoruz süzdükten sonra tuzunu kavurduğumuz soğanı isteğe bağlı baharat ekleyip bekletiyoruz

unun ortasını açıp yumurtları yoğurdu tuzu karıştırıp ılık suyla orta sertlikte hamur elde ediyoruzKalinligi ayni manti tarifindeki gibi olmali Kareleri biraz daha buyukce kesiyoruz(Kayseri mantısı gibi küçük küçük olmıcak) Ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun ve bohca gibi kapatin Bir firin tepsisine sira sira dizin 230 C de uzerleri hafif pembelesene kadar pisirin Firindan cikardiktan sonra sicak et ya da tavuk suyuyla islatin

Sarimsakli yogurt ve erimis tereyagi ile servis yapin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.