Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanyol, mutfagi

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Somon Balığı veya Çipura Balığı Salatası



MALZEMESİ:


1 adet 250 grlık somon balığı filetosu

Ya da 1 adet orta boy çipura balığı filetosu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet limonun suyu

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze biberiye ya da kuru biberiye

2 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze fesleğen veya

Yarım yemek kaşığı kuru fesleğen



TARİF:


Önce balıklarınızın hiç kılçık ya da ince kılçıklarının olup olmadığını kontrol edin Eğer tek-tük olduğunu bile farkederseniz bir cımbızla o ince kılçıkları çekip çıkarın (ama önce cımbızı sabunlu suyla yıkayıp, sonra kullanın)

Şimdi de balığı çok keskin bir bıçakla sanki ıspanak doğrar gibi ama çok ince parçalar şeklinde dilimleyelim

Evde varsa strech film, yoksa şeffaf bir buzdolabı poşetinin arasına bu dilimleri yerleştirelim

Üzerine yine şeffaf naylonu kapatıp, bir et döveceği ya da çekiçle balıkları neredeyse bir tavuk derisi inceliğinde döverek inceltelim

Sonra bu incecik dövülmüş balıkları bir servis tabağının içine yerleştirip, üzerine tuz, karabiber serpiştirelim

Biberiye, limon suyu ve fesleğeni de ekleyelim

En üste sızma zeytinyağını gezdirelim

Bu şekilde en az yarım veya 1 saat buzdolabında bekletin ki balıklar sosunu iyice çeksin


Etrafını ince limon dilimleriyle süsleyip, servise sunalım


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Gazpacho Çorbası (Soğuk Sebze Çorbası)



MALZEMESİ:


5 adet orta boy domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranacak)

2 adet orta boy salatalık (kabukları soyulup kuşbaşı doğranacak)

1 adet orta boy kuru soğan (soyulup, irice dilimlenecek)

1 adet kırmızı dolmalık biber (tohumları ayıklanıp, sapı kesilip, irice doğranacak)

3 diş sarmısak

4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

6 su bardağı su

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi tercih edilir)

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber


Üstüne:


Küp şeklinde doğranıp, yağda kızartılmış “kruton” ekmek İstenirse ince kıyılmış maydanoz



TARİF:


Önce iri doğranmış tüm sebzeleri, sarmısak ve bayat ekmek içini bir mutfak robotu veya blendera aktarıp, 2-3 dakika kadar çekelim

Böylece püre haline gelen sebze ve ekmekleri bir çorba tenceresine boşaltalım Üzerine su, tuz ve karabiberle birlikte sirkeyi de ilave edelim ve iyice karıştıralım

Sonra da 1 çay bardağı su ile ezilmiş salçayla beraber zeytinyağını da ekleyelim

Böylece çorbayı hazırlamış olduk

Ama malzemelerin birbirine iyice karışması içinde çok iyi karıştırmanız gerekir


En sonunda üzerini ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip servise sunabilirsiniz


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Peynirli Patlıcan (Berenjenas Con Queso)


MALZEMESİ

3 adet orta boy patlıcan

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı un


Kızartmak için:

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri veya krem peynir



SOSUN MALZEMESİ

2 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı nutmeg (varsa eğer)


TARİF:


Patlıcanları tamamen soyalım ve boylamasına dörde bölüp, sonrada 1 cm kalınlığında dilimleyelim

Üzerine çıkacak kadar suyun içine yerleştirip, içine de tuzu serpiştirelim

En az 30 dakika patlıcanların acı suyunun çıkması için bekleyelim

Sonra süzüp, kağıt peçete arasında patlıcanları kurulayalım Bir tarafta tavada sıvıyağı kızdırıp, patlıcanları çevirerek iyice kızartalım

Kızarttığımız patlıcanların yarısını, orta büyüklükte, kenarları yüksek bir fırın kabının içine yerleştirelim

Üzerine peynirin yarısını ekleyip, tekrar bir sıra patlıcanların öbür yarısını serelim

Kalan peyniri de üzerine ilave edelim

Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine gezdirelim Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, yumurtalar pişinceye kadar, 10-12 dakika fırında tutalım


Sıcak olarak servis yapalım



SOSUN TARİFİ:


bir kasenin içinde yumurtalarla sütü iyice çırpalım Tuzunu ve varsa nutmegi de katalım

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Peynirli ve Jambonlu Kiş



MALZEMESİ:


8 adet hazır, dondurulmuş milföy hamuru (10x10 cmlik kare parçalar halinde satılır)

Yarım yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

10-15 dilim jambon

10-15 dilim ince kesilmiş tost kaşar



SOSUN MALZEMESİ


Üztünün sosu için:


Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

4 adet yumurta

Yarım su bardağı hazır çiğ süt kreması


yapılışı:


30-35 cm büyüklüğündeki, dikdörtgen ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşamış margarinle iyice yağlayalım

Bu arada milföy hamurlarını 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleterek, donunu çözüp, yumuşatalım

Sonra da bu hamurları yanyana, uçları da üst üste gelecek şekilde ve hatta iki parmakta kalıbın kenarlarına doğru yükselterek yayalım

Üzerine jambon dilimlerini, onunda üzerine peynir dilimlerini yerleştirelim

Şimdi sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, kremayı ve rende kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım

Sonra da bu karışımı kalıbın içine yavaşça boşaltalım

Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayıp, kalıbı orta gözüne koyup, en az 30 dakika pişirelim


Artık fırından alalım, biraz ılınmasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.